Tuesday, February 12, 2008

Mida öeldi Tervisekaitseametis (TKA) ja Veterinaaria- ja Toiduametis (VTA)



Käisin siis täna hommikul mõlemas ülal toodud ametis ära ja sain teada järgmist.
Kõigepealt toitlustamisest.
Kui me tahame teha kohapeal süüa, on vaja VTA-le esitada vabas vormis lühikirjeldus, kuidas seda plaanitakse teha. Millised on need toidugrupid, mida kasutatakse, kes toob need kohale, kuidas käideldakse. Ruumis, kus süüa tehakse peavad olema kõik pinnad kergesti puhastatavad. Peavad olema seadmed toiduainete säilitamiseks ja töötlemiseks. Kindlasti on vaja ventilatsiooni ja inimestel, kes puutuvad kokku toiduvalmistamisega kokku peab olema läbitud toiduhügieenikoolitus.
Minu käes on olemas täpsem nimekiri kõiksugu plaanidest, mis on vaja esitada, et saada tunnustamise paketti.
Nüüd aga, kui on plaanis toit sisse tuua, on vaja kindlasti uurida, kas sellel firmal on olemas luba toitu välja vedada ja kohapeal peab olema ruum kätepeasukohaga, kus siis seda toitu vastu võetakse.
Tegelikult ei ole asi väga hull, tähtis on hea tahe, puhtus ja läbimõeldud tegutsemine.
Nüüd tervisekaitsest.
Laste arvu arvutatakse väga lihtsalt 10 lapse jaoks on magamistoas ruumi vaja 20m2 ja mängutoas 25m2. Nad ei ole väga ranged.
Mulle öeldi, et lastehoius on vastutus jagatud lapsehoidja ja lapsevanema vahel. Kui lapsevanemale ikka ei meeldi koht, siis ta ju oma last sinna ei pane.
Ka ahikütte on lubatud, kuid riskid on vaja viia miinimumi s.t. lapsed ei tohi ennast ära põletada.
WC oleks hea kui oleks ruumi, et väiksemad lapsed ritta potile panna ja et oleks kaks kraanikaussi ja võimaluse üks väike klosetipott suurematele lastele.
P.S. TKA on konsultatsioonid tasulised ja inpektori välja kutsumine samuti.

Homme lähen Mäe kodu ruume näitama ühele ehitusfirmale, et nad saaksid teha meile hinnapakkumise.

Parimat,
Margit

6 comments:

Anonymous said...

Mulle tundub ka, et ranged nõuded on tegelikult suht venivad. Ma lapse päevahoiu WC-s on kindlasti ainult 1 kraanikauss.

Anonymous said...

aga nüüd küsimus kui leidsin ruumis ja tahetaks kohe raha hakata saama- kes siis maksab kuniks linnaga on käed löödud. kas am epan leidma ruumid ja ütlema, et kui pihta hakkab loodame linnalt raha?

Zeldale said...

ja mul on plaan teha oma lõputöö sellest, kuidas hastepäevahoidu teha! see on ainus teema, mida ma praegu uurin ja saan kaks ühes.

joanamari said...

Tubli Margit!!Hea on lugeda nii toimetkate naiste kirjeid!
Soovin Teile jõudu!!!Kas Teil on ka töötajate meeskond koos?

Eppppp said...

Kas ahikütte teemat täpsemalt ka käsitlesite?`Kuidas on selle jutuga, et peaks kütma ainult ajal, kui lapsi ei ole? (keegi siin kommentaarides väitis seda, aga see oleks raske.)
Ma kujutan ette, et kui kasvataja paneks ahju küdema kell 8 hommikul ja enamik lapsi tilgub nagunii 9.30 paiku, siis ei ole ju probleem?

Või kui ta kütaks õhtul hoopis - paneks küdema nt pärast õhtuoodet 16.30-17 paiku ja siis saaks siibrid kinni, kui lapsed on kõik läinud (18ks) ja toad ära pestud.

Ja kuidas kõrvetamist peaks välistama? Mida selle all mõeldi. Ahi ise ei lähegi ju nii kuumaks.

..Võibolla sa muidugi ei tea, sest teie Mäe tn ruumides pole see oluline.
Ma ikka mõtlen neile Hurda tn ruumidele, mis Helenile (ainus, kes neid vaatamas käis) väga meeldisid... Ja kus on ahiküte.

Endal on mul ka kodus ahiküte (ja kaks last) ja väga rahul!

Eppppp said...

See Ilona küsimus - kes maksab rendi, kui asi reaalseks läheb? - see on väga oluline. Küsimus ju kohe mitmetes tuhandetes.
Ma loodan, et Pille saab (sai) täna Jüri Sasile helistatud ja saab selle selgeks, mis ajast hakkaks toetus jooksma ja kui suur täpselt.