Tuesday, February 26, 2008

Lastehoidja koolitus nüüd Tartus!

PKI korraldab lapsehoidjate koolituse- saab kutsepaberi- nüüd 1.märtsist. Viimane päev registreerida on 29. 02. (www.pki.ee)


Kõik, kes plaanivad enda laste kõrvalt ka teisi lapsi hoida ja soovivad pearaha, tulge koolitusele!
Kõik, kes soovivad rühmas kasvatajateks saada, andke ka märku!

Hetkel tundub, et Karlovas tuleb rühm tõenäoliselt Tahe 4 ruumidesse, kus linn teeb kõrvale mänguväljaku ja sinna tulevad nagunii ka Audentese erarühmad. Kui Karlovast on keegi, kes enda pool soovib lapsi hoida--meil on huvilisi registreerinud ja kui on veel emmesid, kes aitaksid rühma elluviimisel kaasa- siis varsti võiksime kõik koonduda ja arutada, millist rühma keegi tahab.

Ümarlaual selgus ka, et Koidu KODU plaanib peatselt hommikupoolikuti kuni kella 14.00-ni ja laupäeviti-pühapäeviti 4 h lapsi hoida-kutseeksami läbinud kasvataja hoiab siis. Seega- Karlova vanemad-- vahest aitab teid seegi, kui mõnel päeval nädalas hommikuti last hoidu saab anda!
Kristlikus kodus on siis hoiuluba olemas ja küsimuse all on ainult mil määral rahastada-mis on tunni tasu, aga uurige asja!

Kõik huvilised, näeme siis kutseeksami koolitusel.

Meie uurime:

  1. Kas päevahoidu pannes laps kõrvaldatakse linna järjekorrast?
  2. milline siis rahastatus on, kas saame võrdselt lasteaia lastega pearaha 3000.-
  3. kas Tähe 4 ruumidesse saab kevadel rühma.
  • endiselt otsin kutseeksami läbinud kasvatajat, kes oleks valmis töötama täiskohaga!

Asjad edenevad!

11 comments:

margit said...

See lapsehoidjate koolitus algab 8. märtsil ja kestab 27. aprillini.
1.märtsil on võimalik Tallinnas sooritada kutseeksamit;)

Parimat,

Margit

joanamari said...

minul on lapsehoidja koolitus juba läbitud

Krista said...

Kas endiselt on jõus see info, et aeg-ajalt võiks/peaks lapsevanemad lastehoiu lapsi hoidma? Kas ka sel juhul tuleks vastav koolitus läbida?

margit said...

Idee on jõus. Kui selleks ei pea kindlasti läbima seda küllalt mahukat ja kallist koolitust. PKI koduleheküljel on päris huvitavaid lühikoolitusi ja loenguid ka , mis tuleksid kasuks igale lapsevanemale.

Anonymous said...

Margit- Kas Sinu Mäe tänava rühm on täis? või saab veel huvilisi Sulle suunata?
Kunasest Sasi ütlesiki, et Tähe 4 ruumid vabanevad?

Anonymous said...

Mis Audentes? Sellest sai ju Tartu Erakool, Audentes pani oma kooli ju kinni? TERA on ilmselt küll Tähe 4 ühes tiivas. Kas nüüd füüsikud kolivad sealt majast päriselt välja?

Krista said...

On tõepoolest huvitavad koolitused. Aga ainult Tallinnas, kuhu mul pole praegu mingit võimalust sõita. Vaatasin, et nt üks koolitajaid (Inger Kraav) on Tartu Ülikoolist - äkki töötab ta siis Tartus ja saaks siinsetele huvilistele kohapeal, kuid ikka selle instituudi tegevuse raames meedia-teemat puudutada? Kui oleks piisavalt huvilisi Tartust, siis pole ju mõtet sel kambal Tallinnasse sõitagi:)

Merle said...

no lapsehoidjate koolitust saab ju ka Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist. seal vältab õpe küll terve aasta. http://www.nooruse.ee/?id=201&lang=est

see PKI koolituskalender on suhteliselt vähe informatiivne :S aga mina saan aru nii, et Inger Kraavi koolitus laps ja meedia teemal on erinev koolitus, mitte ei kuulu lapsehoidja koolituse alla. aga see pole see teema.

Anonymous said...

Inger Kraav on Tartu õppejõud.

ma väidaks ka, et lapsehoiu idee maaletooja.

ma võin küsida, kas ta teeks kolituse laps ja meedia kui huvilisi on.

Tehes on jah tähe 4-s. Erakool teeb sinna tähe 4 kaks tasulist erarühma ja meie teeks siis päevahoiu rühmad. Linn lubas sinna mänguväljaku ka teha, et oleks kaks ühes. aga keegil lõppeb sela üürileping ja tõstetakse välja jah.. kes ja kui vabatahtlikult pole teada.

Tammelinnas on üks naine ostmas maja, et teha päevahoid alumisele korrusele. seega varsti tuleb tammelinna ka lastehoid juurde

margit said...

Mäe rühma mahub lapsi küll. Ja hr. Sasi mainis, et Tähe tn. 4 ruumide saatus selgub aprilli lõpus

margit said...

Lapsehoidja koolitust korraldab ka Tartu Rahvaülikool, kevadine koolitus algas just ja see on 1000.- krooni võrra odavam, kui PKI oma. Kuid väga häid seminare korraldab ka Waldorfpedagoogika seminar,neid saab võtta ühekaupa ja paljus toimuvad Tartus. Panen siia lingihttp://www.waldorfyhendus.ee/