Friday, February 8, 2008

Tänase päeva areng: jumalakoja uksele sai koputatud


Huvitav, kas ka teistes linnades oleks kirikutelt küsides võimalik leida lasteaedadele sobilikke ruume niisama lihtsasti?..

Täna niisiis hoidsin mina ülakorrusel Pille ja enda lapsi, kuniks Pille allkorrusel helistas läbi võimalikke kohti, kuhu MTÜ-le lasteaiarühmade tegemiseks kohti saada.

Veidi aja pärast tuli ta üles ja ütles nõutu näoga: "Ma ei julgegi rohkem helistada!"
"Miks?"
"Ma helistasin kahte kirikusse ja mõlemas pakuti kohe ruume!"

Siis läks ja helistas veel - ka Eesti Maaülikool pakkus ruume!

Seega on tõestatud ära meie sisetunne, et linna peal on küllalt vabu ruume, kuhu saaks lasteaiad teha, kui neid tõsiselt otsida.

Homse, laupäeva hommikuks kutsuti meie esindajad Õpetaja tänavale Tartu Maarja kogudusse ruume üle vaatama (seal on lausa mänguplatski olemas ja just on algamas ruumide remondid; aitäh, vanajumal, see oli sul hästi ajastatud ;), kirik olevat just arutanud, et mis nende ruumidega nädala sees teha, sest nädalavahetustel on neil pühapäevakool.
Ja veel! Sealsamas koguduse ruumes toimub homme ka Tartu lastega tegelevate MTÜde ümarlaud, kuhu tuleb kohale ka abilinnapea Jüri Sasi (seesama ametnik, kellega Pille kohtus ja kes lubas rahalist toetust võrdselt riigilasteaia kohtade lastega, kui me suudame nõuetele vastavad ruumid ja kasvatajad leida).
Kui Pille mulle seda ülakorrusele rääkima tuli, et homme tuleb Sasiga ümarlaud, siis pidin ma lausa ümber kukkuma. Kui palju kokkusattumusi? Ja kui kiirelt see kõik järsku toimuma hakanud on?
Igatahes lähevad Pille ja Ilona homme sinna ümarlauale ka.

Mina ja (loodetavasti ka) Helen läheme esmaspäeval üle vaatama Kreutzwaldi tänaval Eesti Maaülikooli poolt pakutavaid ruume. Seal pole küll mänguväljakut, aga lähedal on see suur Tähtvere pargi mänguväljak, Tartu parim.

--

Rääkisime ka Pillega sellest, et kuidas see kõik nüüd nii suureks on läinud. Ühest mängurühmast sai mitu, aga skeem, mida linnalt rahastamiseks loodame, on sama.
Kõlab ehk sentimentaalselt, aga tahaks tõesti aidata lisaks enda lastele ka teisi.
Neid kümneid ja sadu naisi, kes teavad, mismoodi solvab ja ahistab see, kui sulle linna poolt lasteaiakohta ei jagu.


--

Muidu on siis nii, et Piret-Ilona-Margit töörühm peaks hakkama kasvatajatega kokku saama, Pille saadab teile edasi kõik ta postkasti tulnud kasvatajate kirjad.
Ning Ilona üritab leida Karlovasse ruume ja võtab vastu lapsi Karlova nimekirja (ta võttis ühendust ka Karlova seltsiga), mina võtan vastu Tähtvere nimekirja, Margit aga Ülejõe nimekirja (kontaktid, vt blogi pealdises).

No comments: