Friday, February 29, 2008

Kas linn või vald peaks andma raha, kui ei anna lasteaiakohta?




Tänases Postimehes on taas artikkel meiega seonduvatel teemadel, seekord küsitlus.
http://www.postimees.ee/290208/tartu_postimees/arvamus/314698.php

5 comments:

Anonymous said...

Karlova Salemi kirik pakub ruume. vaja on ruume vaadata ja asrutada, kas saab mängima minna Helika lasteaia õue.

Helen said...

Eriti "asjalik" oli Maripuu vastus. Vaadake, lugege! kas ta vastas küsimusele? Millest ta rääkis? KOhutav!!!

Eppppp said...

"
On loodud programm «Igale lapsele lasteaiakoht», mille elluviimiseks on aastatel 2008–2011 nähtud ette eraldada riigieelarvest kokku 1,4 miljardit krooni.
"
Mind huvitab küll, kas konkreetselt saab selle rahapiruka jagamisel osaleda ja kuidas see konkreetse ajakirjaniku küsimusega haakub, aga sellest minister ei räägi jah...

Anonymous said...

mina ei loe konkreetselt Tartu emasid puudutavat probleemi ühestki vastusest välja.millest nad räägivad?

teema ei ole kohale jõudnud paljudele.

Lee said...

Tegelikult on nii, et kui MTÜ on loodud ja linn ei suuda neid lasteaiakohti tagada kuid on selleks kohustatud näen mina 1 variandina kas ühe või mitme mtü halduskaebust Tartu Linnavalitsuse vastu halduskohtusse, kus nõutakse võrdset kohtlemist, ehk siis lasteaia rendikulud, mänguasjakulud ja palgakulud kataks linn eelarvelistest vahenditest, sest arvestuslikult peab ikka väga selga olema, mis läheb linnale tegelikult maksma 1 lasteaiakoha ülalpidamine. Kuna linna kohustus on kõigile lastele lasteaiakohad tagada, on ta kohustatud ka selle kuluga eelarves arvestama. Kui miudi nõuet teha ei saa, tuleks nõuda lasteaedade täisülalpidamiskulud ning laste arvud ja arvutada 1 keskmise lasteaiakoha maksumus. Selle summaga peaks linn olema kohustatud arvestama. Oletagem, et lastehoid ei vasta 100% lasteaia nõuetele, vastab ütleme 80%, selle võrra võiks siis tõesti vähendada seda linna kuluosalust. Samas sunniks selline nõue linna oma "üleminekuplaani" või probleemi lahendamise plaani tagant kiirustama.