Sunday, February 10, 2008

Otsingud jätkuvad: peaaegu hea, aga üks suur AGA


Mina käisin täna vaatamas üht kohakest Tähtveres.
Ütlen kohe ära: mulle meeldis.
Aga on üks suur AGA. Sellest hiljem.
Alustan siiski plussidest:

* koht asub Tähtveres, päris hea on asukoht meie olemasolevate liikmete suhtes
* tegu on eramaja alumise korrusega
* lisaks eluruumile (55 ruutu) on esikus üldpind, kus on olemas panipaik, millest saab kerge vaevaga nt riidekapi teha ja jääb veel ruumi ülegi. Nii et see ei tuleks eluruumi arvelt.
* ruumid on väga heas korras. Minu hinnangul ei peaks seal üldse suurt midagi muutma. Kardinad on ka ees, mööblit vähe ja sellegi saab nt garaazhi tõsta
* panipaiku jagub, nt toosama garaazh
* tube on 2, neist väiksem sobiks magamistoaks, suurem mänguruumiks. Lisaks veel köök ja väga korralik vannituba.
* ruumid on päikese poole, väga valged ja valgusrikkad
* Köögis on puupliit ja elektripliit.
* aed on teise omaniku omast eraldatud tiheda hekiga, nii et lapsed sinna ilmselt müttama ei satuks.
* aias oleks küll ruumi liivakastile ja veel paarile rajatisele. Aed on samuti otse päikese poole. On ka mõned suured puud, aga need ei sega, vastupidi, pakuvad vajadusel varju.

Nüüd miinustest (sest ega idealset kohta pole ju oelmas):

* naabriga pole räägitud, aga pidi olema väga vaikne vanainimene.
* tegu on ahikütte ja elektrikütte kombinatsiooniga. Ma ei tea, kas linnal on mingid seadused, mis välistavad ahikütte. Minule isiklikult ahiküte väga meeldib, elan isegi ühes sellises. Siin on normaalne temepratuur. Minu arust on tänapäeva lasteaedades kohtutavalt palav. Olen veendunud, et veidi madalam temperatuur on tunduvalt tervislikum. Mälu järgi on seal üks ahi, mida köetakse köögist, vist läbi puupliidi, mis on väga nunnu!!! Aga karmil talvel võib ahiküte osutuda probleemiks, nt peale pühi. Kuigi, kuna elan lähedal, võiksin vahel ju ette kütmas käia... (juba unistan)
* kõik toad on läbikäidavad. Aga see pole minu arust välistav tegur, uksi saab sulgeda.
* pinna suuruse tõttu mahuks sinna minu hinnagul ja nõudeid meenutades (10 lapse puhul oleks üldruum 40 ruutmeetrit või magamistuba 20 ruutmeetrit ja elutuba 25 ruutmeetrit) ca 8 last. Kuna osad lapsed meie nimekirjas on alla 3-sed, siis tegelikult tuleks neid isegi vähem. Vähemalt esialgu, kuni nad veel alla 3-sed on.
* raudtee on lähedal, võib olla mürarikas. Samas elan ka ise raudtee lähedal ja siin küll müra pole.
* AGA NÜÜD: omanik on tegelikult huvitatud pinna müügist. St see koht on müügis hinnaga veidi üle 2 miljoni. Ja maakler ütles, et omaniku eesmärk on koht müüa. Et isegi kui saaks rendile, siis oleks tal 2-kuulise etteteatamisega lubatud teisele müüa. Mis teeb olukorra nii keerukaks, et vist võimatuks. Ainus lahendus oleks pind ise ära osta. Ja siin nüüd peabki mõtlema. Ja veel mõtlema... Maakler oli kindel, et hinnas saab alla kaubelda. Aga kuna mina ei oska miljonites mõelda, siis ma ei hakka isegi spekuleerima. Maakler lubas ise ka veel omanikuga rääkida, aga pika-ajalisest üürilepingust ta kindlasti huvitatud polevat.

Selline aruanne siis.
Homme läheme veel Maaülikooli ruume vaatama.
Aga maakler ütles mulle, et Tähtveres selliseid ruume leida ongi üsna lootusetu. Keegi ei taha üürile anda, kui, siis ikka ainult müügiks.
Lubasin igatahes asja siiski arutada. Et arutagem siis!

26 comments:

Eppppp said...

Puhhh... Me oleme ju seda Pillega arutanud, mõlemal meil oleks võimalik raha võtta ja pangalaenu lisaks, kahepeale osta ning siis MTÜle pikalt üürida.
Siis on ainult see küsimus, et era- ja üldhuvid on nagu natuke liiga segamini. Mis see õige üür seal siis oleks? Ja kuidas see paistaks linnale või ka üldsusele - see iseendalt üürimine annab nagu mingi korruptsiooni maigu juurde?

Samas, mulle ka see asukoht meeldiks.
Kui tervemaks saan, tulen vaatama.

Ja võimalus on ka lihtsalt vastu pidada ja kaubelda ning omanikule selgeks teha, et 5aastane üürileping on hea mõte.

---

Huvitav, kas esmaspäeval Kreutzwaldi 64 tasub vaatama minna? Uurisin www.tartu.ee kaardilt, see on ju Maaülikooli ruumes ehk linnast sisuliselt väljas, Tallinna maantee ääres. Esialgu kujutasin optimistlikult ette, et see on siinsamas Tähtveres. Aga ei ole.

Kui kaardlt tahate vaadata, siis see Hurda tn on maja nr 37 - umbes Vaksali ja Hurda nurgal (aga Vaksali poolel on murulqapp, nii et maja tagaaed pole otse tänava ääres). Olen sealt majast ja aiast mööda kõndinud, täitsa normaalne. Õunapuude ja muruga tagaaed.

Eppppp said...

Ahjuküttest. Kui mina neid eeskirju lugesin, kütte kohta küll midagi silma ei torganud.
On ju teada, et ahjukütte on tervislikumgi kui keskküte (kuivatab limaskesti vähem) - lihtsalt, see on ebamugavam, sest kasvatajal siis veel lisaks kütmise kohustus ka.

Anonymous said...

minu arust on kütta mõnus:)
Tuleb ainult vaadata, et kellegi väikesed näpud kõrvetada ei saaks... Lastele ju meeldib elav tuli!
Üür oli esialgu ikka 6000.- Mida on mu arust palju. Võiks olla 5500, siis oleks sama, mis Jakobis oleks olnd (rm kohta)

Eppppp said...

Ok, leppisime vahepeal kokku, et Kreutzwaldi 64 on liiga kaugel linnast väljas ning me ei lähe seda vaatama.

Hurda tänava link on www.kv.ee/683016

Zeldale said...

minu teada tohib ka ahiküte olla.
ma kavatsen igaksjuhuks ikka noorsooteenistusest ka küsida, millised linnaruumid on olemas, äkki tõesti mingi MTÜga jagada.

Anonymous said...

Kindlasti on kõik läbimõeldud, seepärast vabandan targutuse pärast. Teen seda seepärast, et te ei kordaks sama viga, mida üks seltskond, mina kaasosaline, tegi üle kümne aasta tagasi.
Võtke eelarve uuesti ette ja vaadake, kas kavandatav sissetulek (osalusmaksud x laste arv + munitsipaaltugi) katab väljaminekud ka viie aasta perspektiivis.
Meie pidime juba kolme aasta pärast vahetama sama suure maja suuremate ruumide vastu, et kasvatada laste arvu. Viimane oli vajalik selleks, et suureneva tulubaasiga saaks ellu viia paremat haridust.
Edu ja hoian pöialt.

Merle said...

Linnaruume võiks minna küsima linnavarade osakonda, sest neil peaks olema kõige adekvaatsem info.

Anonymous said...

Kulla inimesed, see on ju 55 ruutu ja te olete nõus selle eest maksma 2 miljonit ainuüksi selle pärast, et seal on aed? Jagage 1 990 000 55-ga ja te näete reaalset ruutmeetrihinda - üle 36000.

Eppppp said...

just arutasime pillega, ei ole hästi nõus jah ;)
Kuigi aed on tõepoolest oluline.

Ma panen ette, et ootaks ja vaataks... selle hinnaga ei saa see omanik ilmselt seda pinda (ikkagi vaid 2 tuba) veel tükk aega müüdud. Võibolla mõne aja pärast peab pikaajalist üürile andmist juba paremaks mõtteks.

--

Linnavaradesse me oleme ka helistanud. Siin saidil on näha, mis neil on. http://www.tartu.ee/rent/

Anonymous said...

Mõtelge jah järele nende aedadega eramajade asjus ikka - see on ju selge, et kui omanik ongi alguses nõus üürile andma, siis varsti on tülid majas nii omaniku kui naabritega. Eramaja on ikka eramaja, inimesed tahavad rahu ja privaatsust, mitte et päev otsa üks sõelumine käib: hommikul autod troppis maja ees, kui lapsi tuuakse (olgu küll kena jalutada ja ilus ette mõtelda - lõpuks tuuakse ikkagi autoga), päeval kilkavad lapsed (mõni ei suuda naabrite 1-2 lastki välja kannatada, mis siis veel kümmekonnast rääkida), õhtul jälle autod... Ei ole see hea mõte. Aga proovige Veski tänavas Raimla majas kaupa teha - see oli ju vanasti ülikooli lasteaed. Mu oma laps käis seal - imearmas koht oli, kaks rühma, väike ja mõnus. Ei ole näha, et Raimlal oleks huvi olnud seal väga aeda korrastada vmt teha olnud ja üsna elutu näib see ka. Kahju lausa vaadata, kena maja ju, aed olemas ja puha. Õhtuti võivad ju oma asju seal pidada, nii harva kui nad seda teevad, aga päeval ei näe seal küll suurt liikumist, kui juhuslikult mööda sõita.

Anonymous said...

Laenuga on mõtet osta AINULT tervet maja, praegusel juhul alumine korrus oleks ikkagi kaasomand ja see vanainimene võib ju meeldiv ja vaikne olla aga mis juhtub siis, kui ta ära kolib ja uued omanikud tekivad? Kui laen kaelas, pole ju võimalik eriti kusagile kiiresti kolida, pealegi kui te teete lisauinvesteeringuid ruumide ja aia sobitamiseks lasteaiale. Ning maakleri juttu et selletaolisi pakkumisi rohkem pole... võtke rahulikult, otsige mõnda aega, vaadake ringi, praegu on palju erinevaid kinnisvarapakkumisi, aeg on selline.

Anonymous said...

Maaülikooliga siiski asja ei saa - nad vist ei saanud algul aru, mida me soovime. Kontoripinnaks oleks ruuume pakkuda, aga ühitada teadus- või õppetööd lastehoiuga - no see on probleem küll. Olles ise teaduse ja õppetööga tegelenud, ei kujuta ma seda tõesti ette.
Muidu eramajaga ma siiski nii suuri probleeme ei näeks - mu laps käib praegu päevahoius, mis on korter ühes kortermajas. Olen uurinud, et kuidas naabrid suhtuvad - väga hästi suhtuvat. Lastehoiuga võib päeval ola kärarikas, aga naabrl pole seda muret, et laste kisa ta nt kell 7 hommikul üles ajab või et nad kell 10 õhtul veel ringi trallivad. Lastehoid on ika rangelt päevasel ajal, ok, mõned sünnipäevad võib-olla välja arvatud, aga need ei klesta ju ka kümneni, rääkimata keskööst! Nii et mu arust oleks lastehoid vaiksele naabrile parem variant kui nt pidutsema kalduvad tudengid.
Autostumine - ei näe ka probleemi. Eks mõni auto ika sõidab, aga mina ise olen nt oma last autoga lasteeda viinud vast 4-5 korda. Kusjuures asub suht kaugel. Meie idee ongi teha aed piirkonna lastele, et saaks jala käia. ma miskipärast ei usu, et nt Epp hakakks oma last iga päev autoga kohale tooma. Mina samuti mitte. Lisaks poleks laste arv niiehknii kuigi suur, olgu see pind siis milline tahes.

Raimla on hea mõte - aitäh pakkujale! Kuna neil tel. nr-t pole, peame ootama, kuni nad mu meilile vastavad.

Anonymous said...

See kogukonnakeskse pisikese lasteairühma tegemise mõte - minu jaoks suur mõte on just autostumisest hoidumine.

Raimlaga on Pille juba veidi rääkinud. Seal on MTÜ "Hea algus" ruumid, seal on muide ka mängunurk, sihtgrupp on sotsiaalsete probleemidega pered (muidugi, mis on sotsiaalsed probleemid? Kas lasteaiakoha mitte saamine pole sotsiaalne probleem ;).

Mu mälu järgi jäi nii, et ta pidi sealt Raimlast veel edasi küsima, sest seal olevat vabu ruume veel.

--

Ootan huviga, mis Maarja kirik Õpetaja tänaval ütleb. Sest lõpuks jäi ikka see seis, et kui kirikunõukogu otsustab "jah", siis otsustaks ka meie "jah".
Sellest saaks siis ilmselt suurte laste rühm (asub teisel korrusel), aga ei usu, et sellise hea koha peal oleks probleem rühma täis saamisega.
Ja rühma suurus ca 10-16 last.

Ootan, mis sealt öeldakse!

Merle said...

"Hea Algus" on palju laiema sihtgrupiga kui see probleemsetele peredele suunatud teenus, neid ei maksa peljata :) On ju HA lasteaiad, koolid, nad kirjastavad jne jne jne.

Anonymous said...

Raimlast öeldi ära - neil sellist pinda kindlasti pole. Hea Algus on küll 2. korrusel, ent nendega on tähtajatu üürileping.
Too koht Haava tn öeldi samuti ära - tahetakse vaikseid naabreid.
Ei tea, kas uurida teisi konvente ka...?

pille said...

mina rääkisin täna õpetaja Paenurmega Maarja kogudusest.
nad on endiselt valmis meile ruume pakkuma ja selle nimel isegi päris põhjalikke ümberkorraldusi tegema.
kokkulepe jäi: õpetaja Paenurm laseb võtta hinnapakkumise (ühe pakutava ruumi laiendamine fuajee arvelt, tualeti ehitamine, kööginurga uuendamine).
Ilona arvas, et need ruumid sobiks vanematele lastele (nagu näiteks Epu Marta).
aga kas vanemate laste osas üldse on vajadus lasteaiakohtade järele?
kas leiame kasvataja, kes on valmis neid õpetama?
kolmapäevaks peaks see asi selge olema, sest siis peab ruumide osas otsustama.

Eppppp said...

Kui suur rühm oleks? St palju sealt tuleks ruutmeetreid?

Heleni Riinu on ka 4aastane.

--

Miks muidu just ainult vanemate laste rühm, kas trepi pärast? Kui sinna ehitatakse WC ruumide juurde, siis polegi nii hull.

Vastasmajas muidu (Mesipuu sõimes) on ka teisel korrusel sõimerühm ja lapsed õpivad trepist õue minema.

Anonymous said...

see ju hea uudis! Minu arust oleks põhipuudus tualeti puudumine, aga kui selle saab, siis pole II korrus küll probleem.
Seda, kas kuidagi vanuseti liigitada, peab mõtlema. Ilmselt mõned umbes sama vanad saaks veel küll, kasvõi tutvusringkonnast. Samas ühe pere lapsed käiks ideaalis ikka ühes kohas ju. Ja kas teeme mingi alampiiri ka, nt 2 aastat?

Zeldale said...

Maarja koguduse plussid on mänguplats ja sõbralikud naabrid!. Kui üleval on Wc, siis vahets tõesti söök tellida lähedalt sõimest ja saab õppida-mängida väikeses ruumis ka, arvestades, et iga ilmaga saab ka jalutada.

Ma soovitan Teistel ka neid ruume vaatama minna. Kui ruumid oleksid läbikäidavad, ja iga õhtu ei epaks hakkama pinke tagasi tõstma, enne kui AA sisse tuleb, siis tegelikult ma usun ka, et sealt loob midagi...

Eppppp said...

AA nagu anonüümsed alkohoolikud?!

Anonymous said...

tere, tathsin lisada, et vähemalt lapsehoidjatel on ruumide reeglid sellised, et ahikütte puhul peab olema köetud vähemalt 4 tundi enne laste tulekut, st siibrid kinni pandud. See teeb üsna tüütuks selle.

Krister said...

Ahikütte alternatiiviks oleks kõige odavam ja ökonoomsem (ökoloogilisem) lahendus õhksoojuspump. Kasutab kütteks elektrienergiat ~30% ülejäänud 70% toodetakse ümbruskonda salvestunud päikeseenergiast.

Anonymous said...

Väidetakse siiski, et õhksoojuspump on hea lahendus küll sellistel talvedel nagu tänavune, aga külmaga andvat ta alla - siis võib nende elektriarvete peale päris pankrotti minna.

Krister said...

Olen näinud TTÜ katseid õhksoojuspumpadega, olen uurinud põhjamaade praktikat, külmatsüklite statistikat jne. Kui ma teaks, et see halb valik on, ei pakuks ju seda! Lihtsalt lastehoiu tegijad võiksid mõnest firmast läbi minna, kes selle kütteliigiga tegeleb ja kuulata spetsialistide nõuandeid.

Anonymous said...

Download Film Terbaru

Streaming dan Download Film Terbaru

Download Film Minions (2015) Subtitle Indonesia

Download Film Monster Hunt (2015) - Subtitle Indonesia

Download Film The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (2015) Bluray Subtitle Indonesia

Download Film Run All Night (2015) Bluray Subtitle Indonesia

Download Film Who Am I (2014) Bluray Subtitle Indonesia

Download Film Chappie (2015) Bluray Subtitle Indonesia

Anonymous said...

Milna Bubur Bayi Organik, MPASI Terbaik untuk Si Kecil


Wendrina Cyber

Tamvan Crew

Mastah Cyber

Portal Download Game and Sofware

Simul Media

Download Lagu Indonesia Terbaru

Kumpulan Backlink