Tuesday, February 19, 2008

Guugeldasin "lasteaiakohti"

Ma praegu valmistan ette kahte artiklit lasteaiakohtade teemal - Eesti Päevalehte arvamuslugu ja Eesti Ekspressi reportaazhi. Sellega seoses otsin netis veel materjale, panen ka siia teile lugemiseks linke:

http://www.tartu.ee/?page_id=1533&lang_id=1&lotus_url=/kkkk.nsf/Web/koik/82E548EE4DCF21ADC225706800442D8A
Nagu näha, pole midagi uut siin päikese all... Sama probleem, et lasteaiakohti ei jagunud, oli hädaks 1997 ja 2005. Ning ka vastus on leitud - MTÜ, pisike lastehoid!
Mul on siin küsimus: mis on selle MTÜ ja meie oma vahe? ´Ka Perekasvatus Instituut toimib ju tänaseni, oli koos meie Ilonaga just ümarlaual. Kui ma õigesti aru saan, siis vahe on see, et meie nõuame linnalt pearaha ja toetust - nõuame seda, et kohtadeta lapsi koheldaks võrdselt nendega, kes on saanud riiklikud kohad.

Edasi, google-otsing tõi minu enda blogi juurde, kus ma kurtsin enne Tartusse kolimist - KUI raske on kohta saada.
http://eppppp.tahvel.info/?p=356

Ja ohhooo, häid uudiseid - äsja on vastu võetud määrus, 1,4 miljardit krooni on eraldatud, omavalitsused saavad taotleda seda lasteaiakohtade juurde loomiseks.
http://www.postimees.ee/240108/esileht/siseuudised/308049.php?valitsus-kiitis-heaks-programmi-igale-lapsele-lasteaiakoht

Ja siin kirjutab sellest määrusest ning projektist "Igale lapsele lasteaiakoht" täpsemalt reformar Tõnis Kõiv
http://www.reform.ee/ee/poliitikad/arvamuslood/378

Ja siin on reformierakonna programm lasteaiandusega seoses (otsisin need üles, sest nemad on Tartu valitsejad ja just nende otsus on, kas MTÜ Lastehoiu Selts saab siin oma lastele pearahad... või ei saa.)
http://www.reform.ee/ee/poliitikad/reformierakond-seisukohad-poliitikad/perepoliitika/lasteaiad


Ok, praegu lõpetan ja lähen lapsega õue jalutama... Aga minu tagasihoidliku arvamuse kohaselt saaks selle meie skeemi järgi neid kohti kõige rohkem juurde luua. Mitte ainult Tartus, vaid igal pool mujal ka.

No comments: